Redukcija/lifting grudi

Redukcija/lifting grudi

Smanjenje grudi i podizanje (lifting)– prevelike grudi mogu biti teret!

Razlog odlaska plastičnom kirurgu nisu samo male grudi. Za neke žene prevelike grudi ili opuštena koža uzrokuju bol i nedostatak samopouzdanja. Asimetrične grudi, grudi spuštene nakon trudnoće, gubitka težine ili jednostavno uslijed starenja mogu se korigirati kao što se i prevelike grudi mogu smanjiti. Uz vaše osobne razloge za operaciju grudi, sigurno imate mnogo pitanja na tu temu.

Ova stranica ne može zamjeniti konzultacije s kirurgom, ali vam donosi neke korisne informacije!

 1. Podizanje grudi
 1. Prije operacije
 1. Smanjenje grudi/ podizanje (lifting) grudi
 1. Nakon operacije
 1. Moguće komplikacije
 1. Daljnji pregledi i pretrage
 • 1. Prije operacije

Smanjenje ili podizanje grudi dobrovoljni je postupak zasnovan na vašoj dobro razmotrenoj odluci. Za vašu informaciju prikupili smo ovdje nekoliko savjeta.
U fazi donošenja odluke važno je prikupiti informacije po mogućnosti od kirurga kojise bavi operacijama grudi ili od prijateljice koja je prošla sličnu operaciju. Konačna odluka će uvijek biti samo vaša i sasvim osobna!

Čak ni najbolji kirurg vam ne može dati 100% garanciju da će zahvat biti uspješan. I kod sasvim jednostavnih zahvata postoji ‘‘normalan’’ kirurški rizik kao što je anestezija i moguće infekcije.

Važno je posvetiti pažnju odabiru kirurga, jer rezultat kirurškog zahvata dobrim dijelom ovisi o iskustvu i znanju. Prilikom vašeg prvog susreta s kirurgom ne oklijevajte pitati o njegovom iskustvu. Iskusni kirurzi će vam bez problema odgovoriti na vaša pitanja i pokazati vam rezultate prijašnjih pacijenata. S obzirnim kirurgom moći ćete se opširnije konzultirati, a da vam pri tome ne daje nerealna obećanja.
Detaljno raspitivanje uključuje pitanja o alergijama, kroničnim bolestima, da li uzimate neke antikoagulanse i da li imate sklonost sporijem zarastanju rana. Ženama starijim od 35 godina preporučuje se da obave mamografiju da se isključi postojanje tumoroznih tvorbi.

 • 2. Smanjenje grudi/ podizanje grudi (lifting)

Operacijska tehnika ovisi o pregledu kao i o osobnom željama. Tipične indikacije su:

 1. – prevelike grudi
 2. – spuštene grudi zbog starosti
 3. – tubularne grudi
 4. – asimetrične grudi

Simetrične grudi i nevidljivi ožiljak su uobičajene želje. Očekivanja o veličini i obliku novih grudi se razlikuju.
U slučaju smanjenja grudi uklanja se dio žljezdanog tkiva i suvišne kože, te se oblikuju manje grudi.
Podizanje grudi (lifting) često kombinira podizanje žljezdanog tkiva bilo resekcijom ili redukcijom, ili uz povećanje pomoću implantata.

 • 3. Nakon operacije

Postoperativno važno je zaštititi povećane grudi s kompresivnim grudnjakom. Time se sprječavaju komplikacije poput hematoma i seroma, koje povećavaju rizik od kapsularne kontrakture. S vašim kirurgom ćete se dogovoriti za nekoliko naknadnih pregleda.

 • 4. Moguće komplikacije

Kirurg će vas informirati o mogućim rizicima, a to su većinom uobičajeni kirurški rizici kao što su infekcije, anestezija, hipertrofija ožiljnog tkiva, itd.

 • 5. Daljnji pregledi i pretrage

S našim kirurgom ćete dogovoriti kontrolne preglede.
NARUČITE SE / PITAJTE NAS

By | 2017-09-01T23:10:29+00:00 kolovoz 20th, 2011|O ZAHVATIMA I BOLESTIMA, PLASTIČNA KIRURGIJA|Komentari isključeni za Redukcija/lifting grudi

About the Author: