Easy TCA® piling

/Easy TCA® piling
Easy TCA® piling 2018-04-26T10:29:33+00:00

Easy TCA piling

TCA piling funkcionira na način da kemijskim putem uzrokuje skidanje gornjih slojeva kože. Nakon što se skinu gornji slojevi kože dolazi do dramatičnog poboljšanja u teksturi, koža je jako glatka, površinske bore i promjene u boji  značajno poboljšavaju. TCA se koristi dugi niz godina za tretman bora na licu, staračkih pjega, promjena u pigmentaciji i ostalih površinskih problema kože kao što je su suncem nastala oštećenja i promjene.TCA pilingom se mogu tretirati i ruke. TCA piling je jedna od najinovativni9jih načina za brzo i optimalno pomlađivanje kože korištenjem specijalnih formula.

Postupak:

Nema potrebe za prethodnom pripremom kada se koristi Easy TCA piling koji se može aplicirati  i direktno preko šminke koju nosite na licu ali je preporučljivo očistiti kožu prije postupka.

Kada se TCA stavi na kožu uzrokuje sušenje i guljenje gornjih slojeva kože kroz period od nekoliko dana. Kada se stara koža oguli otkriva se novi sloj neoštećene kože koji ima glatku teksturu i jednoličniju boju.

Tretman se odrađuje u jednom postupku koji traje od 15 do 45 minuta. Nakon aplikacije Easy TCA pilinga pacijent će osjetiti blagu toplinu ili iritaciju. To nam pokazuje da proizvod djeluje.Doktor će tražiti prve vidljive znakove djelovanja pilinga (pojava bijele boje poput blage paučine po koži) nakon čega će aplicirati posebnu kremu koja će odmah zaustaviti iritaciju. Nakon otprilike 30 minuta do jedan sat koža će djelovati napetije i zdravije. Nije potrebna sedacija niti anestezija tijekom procedure.

Najčešća pitanja o pilingu:

Postoje li različite vrste kemijskih pilinga?

Postoji više vrsta kemijskog pilinga a razlikuju se u načinu djelovanja na kožu i dubinu prodiranja u kožu. Blagi pilinzi, kao glikolna kiselina, skidaju najpovršniji sloj kože i sastoje se od alfa hidroksi kiselina (AHA) ili beta hidroksi kiselina (BHA). Srednje duboki pilinzi koriste triklorooctenu kiselinu (TCA) uklanjaju  srednje do duboke slojeve kože i poboljšavaju teksturu kože stimulirajući stvaranje novoga kolagena. Najdublji pilinzi se rade pomoću karbolne kiseline kao što je fenol.Najdublji piling je i najinvazivniji i povezan je s većim  rizikom pojave nuspojava te dugim vremenom oporavka.

Koji kemijski piling?

Površinski pilinzi na bazi glikolne kiseline široko su dostupni u slobodnoj prodaji a kao rezultat imaju minimalne površinske promjene. U Poliklinici Mešter nudimo jači TCA piling za akne koji djeluje od srednjeg do dubokog sloja kože koristeći Easy TCA piling. Easy TCA se smatra najsigurnijim i najučinkovitijim TCA kemijskim pilingom.

Koje su prednosti Easy TCA pilinga?

Ova jednostavna ambulantna procedura zahtjeva 15-40 minuta vašeg vremena ovisno o području koje se tretira. Prednost ove tehnike TCA aplikacije je da se jačina i dubina djelovanja mogu vrlo precizno kontrolirati. Koncentracija TCA u kemijskom pilingu je  vrlo važan faktor koji utječe na dubinu pilinga. Koncentracija varira od 15-50%  a veća koncentracija uzrokuje duboki piling.

Što mogu očekivati s Easy TCA pilingom?

Kako se kemijski piling stavlja na lice može se očekivati peckanje i žarenje koje može potrajati nekoliko minuta. Lijekovi protiv bolova nisu potrebni udući da je TCA ujedno i blagi anestetik. Ukoliko je pacijent izrazito osjetljiv moguća je upotreba hladnog zraka na kožu lica tijekom cijelog postupka.Kada se postigne željena dubina pilinga stavlja se  Skin Tech Post Peel krema. Nakon aplikacije kreme peckanje i žarenje u par minuta nestaju. Koža je u ovoj fazi crvena i po sebi ima bijelu boju poput mraza ali se sve vraća u normalno stanje unutar 15-45 minuta.

Skin Tech TCA piling i krema se slijedeće jutro skidaju blagim sapunom i vodom. Stavlja se Skin Tech krema(vrsta kreme i intenzitet stavljanja ovosi o protokolu koji se primjenjuje) prema uputama iz Poliklinike. Šminka se može stavljati  kao i prije te se klijent/klijentica odmah  može vratiti normalnim aktivnostima.

Što mogu očekivati u tjednu nakon aplikacije Easy TCA?

Prva 2-3 dana osjetit ćete napetost kože lica; 3-4 dan nakon aplikacije Easy TCA  površinski sloj kože će blago potamnjeti te se prhutanjem oguliti  (nikako se ne smiju guliti komadići kože nego ih treba pustiti da otpadnu sami) . Nakon što se vaša stara koža ogulila vaša nova koža će biti svjetla i nježna. Cijeli postupak  pilinga se ponavlja.

 Koliko puta se piling ponavlja?

Easy TCA piling se ponavlja jednom svakih tjedan dana kroz 4 tjedna da bi se postigao željeni efekt.

Mogu li očekivati da se koža odmah poboljša nakon tretmana?

Ovisno o težini oštećenja kože, odmah možete očekivati umjereno poboljšanje. Tijekom  slijedećih nekoliko mjeseci tekstura koža se nastavlja poboljšavati uz  stvaranje  novoga kolagena koji dovodi do svježijeg izgleda i glađe teksture kože.

Postoje li neka ograničenja vezana za Easy TCA piling?

Klijentica/klijent se mogu odmah vratiti normalnim aktivnostima s naputkom da izbjegavaju sunce tijekom 4 tjedna tretmana i  bar 2 tjedna od zadnjeg tretmana te prevenciju tamnjenja pomoću sunblock krema zaštitnog faktora 30-50 do 6 tjedana nakon zadnjeg tretmana.

Nakon Easy TCA tretmana koža privremeno nema adekvatnu vlastitu UV zaštitu te je zato potrebno koristiti zaštitne kreme.