Povećanje (augumentacija) stražnjice

/, PLASTIČNA KIRURGIJA/Povećanje (augumentacija) stražnjice

Povećanje (augumentacija) stražnjice

Povećanje stražnjiceLijepo oblikovana stražnjica je predmet divljenja muškaraca ali i žena. Njome se naglašavaju proporcije i uravnotežena tjelesna kontura. Implantatima se može korigirati ravna, asimetrična ili obješena stražnjica. Uz vaše osobne razloge za povećanje stražnjice, sigurno imate mnogo pitanja na tu temu.

Ova stranica ne može zamjeniti konzultacije s kirurgom, ali vam donosi neke korisne informacije.

  • Prije operacije
  • Povećanje glutealnog područja
  • Nakon operacije
  • Moguće komplikacije
  • Daljnji pregledi i pretrage

1. Prije operacije

Povećanje stražnjice dobrovoljni je postupak zasnovan na vašoj dobro razmotrenoj odluci. Za vašu informaciju prikupili smo ovdje nekoliko savjeta. Čak ni najbolji kirurg vam ne može dati 100% garanciju da će zahvat biti uspješan. I kod sasvim jednostavnih zahvata postoji ‘‘normalan’’  kirurški rizik kao što je anestezija i moguće infekcije. Važno je posvetiti pažnju odabiru kirurga, jer rezultat kirurškog zahvata dobrim dijelom ovisi o iskustvu i znanju. Prilikom vašeg prvog susreta s kirurgom ne oklijevajte pitati o njegovom iskustvu. Iskusni kirurzi će vam bez problema odgovoriti na vaša pitanja i pokazati vam rezultate prijašnjih pacijenata. S obzirnim kirurgom moći ćete se opširnije konzultirati, a da vam pri tome ne daje nerealna obećanja. Detaljno raspitivanje uključuje pitanja o alergijama, kroničnim bolestima, da li uzimate neke antikoagulanse i da li imate sklonost sporijem zarastanju rana.

2. Povećanje glutealnog područja

Operacijska tehnika ovisi o pregledu kao i o osobnom željama. Tipične indikacije su:
– premala stražnjica
– spuštena stražnjica, moguće i zbog starosti
– preravna stražnjica
– asimetrična stražnjica

Simetričan izgled stražnjice i nevidljivi ožiljak su uobičajene želje. Očekivanja o veličini i obliku se razlikuju. Radi se rez otprilike 5 cm dužine u području međuglutealnog nabora. Kroz taj rez rade se mjesta pod glutealnim mišićima, gdje se potom postavljaju implantati. Implantat je napravljen od otpornog silikonskog elastomera, a ispunjen je jako međupovezanim silikonskim gelom, tako da ni u slučaju rupture gel neće iscuriti.

3. Nakon operacije

Važno je izbjeći pojavu hematoma i seroma. Stoga bi se trebalo nositi kompresijske gaćice i postavita drenaže. Pacijent ne smije dvije noći spavati na leđima i treba izbjegavati vježbanje slijedeća dva mjeseca. Kirurg će dogovoriti daljnje preglede.

4. Moguće komplikacije

Kirurg će vas informirati o mogućim rizicima, a to su većinom uobičajeni kirurški rizici kao što su infekcije, anestezija, hipertrofija ožiljnog tkiva, itd.

5. Daljnji pregledi i pretrage

S našim kirurgom ćete dogovoriti kontrolne preglede.
NARUČITE SE / PITAJTE NAS

By | 2017-08-28T22:11:09+00:00 kolovoz 20th, 2011|O ZAHVATIMA I BOLESTIMA, PLASTIČNA KIRURGIJA|Komentari isključeni za Povećanje (augumentacija) stražnjice

About the Author: